Schilderij Janneke Scheepers haalt 1e ronde Canvascollectie

Selectieruimte van de Canvascollectie in het S.M.A.K. in Gent

Een schilderij van Ploegwerk-deelnemer Janneke Scheepers is zaterdag 21 januari gepreselecteerd voor de Canvascollectie. Aan deze Belgische wedstrijd doen in totaal 5.330 Vlaamse en Waalse kunstenaars mee. In het S.M.A.K. zijn in totaal 3.900 werken gepresenteerd aan de jury. In de eerste  ronde zijn daarvan 150 werken gepreselecteerd, waaronder het schilderij van Janneke. Uiteindelijk zullen 28 werken overblijven voor de expositie in Bozar in Brussel.

Het schilderij van Janneke Scheepers dat door de selectie is gekomen.

De vakjury koos het hierboven afgebeelde titelloze schilderij van Janneke (140 x 140 cm). Sterk vond jurylid en beeldend kunstenaar Ronny Delrue de subtiliteit in materiaalgebruik, de verwijzing naar een landschap en het contrast dat ontstaat door de lijnen.


Vorm en materiaal
De 150 in het S.M.A.K. gepreselecteerde werken worden nu bekeken door een nationale Belgische jury.  De werken worden voornamelijk beoordeeld op basis van inhoud. Vooral van belang is waar het werk over gaat en hoe dat vertaald wordt in vorm en materiaal. De jury zal uiteindelijk maximaal 28 werken definitief selecteren.

Alle gepreselecteerde werken worden gefotografeerd.

Uitslag
Op dinsdag 24 januari wordt de definitieve selectie van 28 werken bekendgemaakt en zal blijken of het schilderij van Janneke daarbij zit. De definitief geselecteerde werken worden van10 mei tot 10 juni 2012 tentoongesteld in het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in Brussel.

Bekijk het gepreselecteerde schilderij van Janneke Scheepers op de site van de Canvascollectie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: